Humanitarna utrka za Melaniju

melanijaV

Sjetimo se koliko volimo sport kojim se bavimo i općenito svaku vrstu kretanja i boravak u prirodi. Koliko smo sretniji i raspoloženiji nakon par otrčanih kilometara. Kretanje je nešto najljepše što nam je darovano i nešto što ispunjava naš život. A onda se zamislimo u situaciji u kojoj nam netko iznenada kaže da ćemo ostati nepokretni.

Zato vas pozivamo da svojim dolaskom pomognete da zajedno spriječimo takvu sudbinu jednoj mladoj djevojci koja treba našu pomoć! Melaniji Horvat (24) iz Križovca, nezaposlenoj profesorici kemije i biologije, dijagnosticiran je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER (radi se o zadebljanju glave bedrene kosti u oba kuka) koja pritišće hrskavicu,koja je zbog toga pukla na više mjesta, što joj stvara nesnosnu bol i gotovo onemogućava kretanje.

Melanija treba na operaciju u Njemačku kod dr. Michaela Diensta, najboljeg europskog stručnjaka za artroskopiju kuka, a operacija s rehabilitacijom košta preko 200.000 kuna.

Tim povodom, 20.10.2013. organizira se kros-utrka dužine 10 km i 2 km. Za trkačice i trkače predviđena je staza od 10 km, a oni manje spremni mogu pretrčati ili prehodati dva kilometra i tako dati svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Više informacija o akciji na FB stranici.

 

NAPOMENA: Na svim kolima lige Konj Vertical moguće su uplate donacija za Melaniju Horvat.