Završila Cross Liga Beretinec

Završila Cross Liga Beretinec – novo mjesto za zimska trkačka druženja

Najbrži Meštrić i Matačić te Horvat i Gabrić

Već na prvom kolu Cross Lige Beretinec bilo je jasno da je, ako se pita trkače iz Varaždina i okolice, Cross Liga Beretinec pravi pogodak. Takmičilo se čak 117 natjecatelja a uvjerljivo najbolji bio je Josip Meštrić.

Natjecatelji Cross Lige Beretinec su se takmičili u dvije kategorije – duljine 3km (sa 150m uspona) i 6km (sa 300m uspona). Start i cilj utrka bio je ispred Seoskog gospodarstva Canjuga u Beretincu. Trčalo se prekrasnom prirodom beretinečkih šuma, na stazi koja je kružna i označena i prilagođena svim kategorijama. Cross Liga Beretinec započela je skoro proljetno i trkače počastila prekrasnim sunčanim danom. Pretposljednje kolo mnogima je bilo i najzanimljivije, zbog količine snijega i bljuzgavice po stazi. Iako su uvjeti bili takvi da nisu padali nikakvi rekordi, mnogima je upravo to kolo, kada su padovi, proklizavanje, propadanje u mlake vode i blato bili neizbježni, bilo i najzanimljivije.

Posljednje kolo, održano 23.siječnja, bilo je i najhladnije kolo, pravo zimsko razbuđivanje. Mario Horvat pobijedio je na utrci na 3km sa rezultatom 14:21. Drugi je ciljem prošao Marko Novak i ostvario rezultat 14:23, dok je treći bio Edi Petak sa vremenom 15:40. Na utrci od 3km od žena je najbrža bila Jasna Gabrić sa rezultatom 18:23. Ksenija Janjušević je ciljem prošla druga nakon 18:40, dok je treće mjesto osvojila Ivanka Horvat sa vremenom 18:51.

U muškoj kategoriji na 6km uvjerljivo prvi je bio Josip Meštrić, koji je utrku završio za 28:52. Nino Vinković bio je odličan drugi sa vremenom 29:30, dok je treće mjesto osvojio Ivica Plantak koji je utrku završio za 30:17. Među ženama pobjedu je odnijela Maja Matačić sa vremenom 34:26. Druga je bila Dina Androić, koja je utrku završila za 34:34. Jelena Sekelj je sa vremenom 36:03 osvojila treće mjesto.

U ukupnom poretku, u utrci na 6km među muškarcima je najbolji bio Josip Meštrić, drugo mjesto osvojio je Nino Vinković a treće Ivica Plantak. Među ženama, najbolja je bila Dina Androić. Drugo mjesto osvojila je Jelena Sekelj a treća je bila Andreja Migles.

U utrci na 3km, među muškarcima je ukupnu pobjedu odnio Marko Novak. Drugi je bio Mario Horvat a treći Edi Petak. Najbolja žena na 3km bila je Ivanka Horvat, druga je bila jasna Gabrić a treća Jasna Šprem Gušić.

Cross Liga Beretinec nije bila samo prilika za rekreaciju u prirodi ovih zimskih mjeseci. Liga se sastojala od 5 kola a osmišljena je bila i za zabavu i druženje trkača i gledatelja nakon utrke. Tako je bilo i nakon posljednjeg kola, kada su se natjecatelji družili uz besplatni grah do večernjih sati.

Odličan odaziv natjecatelja i sve više publike svakim novim kolom pokazuje da su BBK Asi i SRD 315 Sjeverozapad, uz pomoć sponzora Obiteljskog gospodarstva Canjuga i GIANT-a, osmislili ligu koju vole svi i koja je postala novo mjesto za zimska trkačka druženja u Varaždinu.